Woonhuis Verbeek, IJburg Amsterdam

Woningbouw

LLarch

dhr. Verbeek

Kerkhofs Houtbouw

dhr. Verbeek

ir. Lidewij Lenders bna (bureau: LLarch)

Raadschelders Bouwadies

dhr. Verbeek

Woonhuis Verbeek, IJburg Amsterdam

Omschrijving
Een modern duurzaam herenhuis, geïnspireerd op de Scandinavische bouwtraditie. De woning met een vloeroppervlak van 300 m2 bestaat volledig uit vurenhout: binnen naturel, buiten geschilderd in Zweeds rood. De binnenzijde lijkt een houtsnijwerk uit één stuk. De spil wordt gevormd door een sculpturale trap die van de begane grond omhoog wentelt naar de derde verdieping. Hoe hoger je komt, hoe wijder het trapgat en hoe groter en lichter de ruimtes. De leefruimtes liggen op de bovenste verdiepingen, met weids uitzicht op de omgeving.

Alles is opgebouwd uit grote prefab elementen van gelamineerd hout. De uitsparingen voor wandcontactdozen, ramen en deuren zijn al van tevoren in de fabriek uitgefreesd. Daardoor werd het mogelijk de woning naadloos te detailleren en ‘koude’ aansluitingen te maken zonder kozijnen of afdeklatten. Details als deuren met afgeronde hoeken laten dit mooi zien. Het prefab bouwsysteem laat de constructie versmelten met het interieur: dwarswanden functioneren als constructief element én ruimteverdeler, een trapleuning is tegelijkertijd een binnenwand. Een extra voordeel van de gekozen methode is dat het casco van deze grote woning in slechts twee weken gebouwd kon worden.

De gekozen materialen zullen het milieu niet of zo min mogelijk belasten. Voor de isolatie gebruik gemaakt van houtvezelisolatieplaat en de gevel is bekleed met thermisch verduurzaamd vuren.

Houttoepassingen

  • Constructie: gelamineerd vuren (Lenotec + Kerto)
  • Interieur (trapleuningen en raamnis): gelamineerd vuren (Lenotec + Kerto)
  • Kozijnen: Sapupira FSC
  • Gevelbekleding: Thermowood behandeld met Sansin

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
architect

Website: www.llarch.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes