Wigger architecten Atelier

Woningbouw

Wigger architecten bna

De heer J.Hulshof

Bouwbedrijf Hulshof BV Tubbergen

De heer J.Hulshof

Wigger architecten bna

Ingenieursbureau Budel BV

De heer J. Hulshof

Wigger architecten Atelier

Omschrijving
Een bijgebouw bij een woonboerderij met veel ruimte voor zeer verschillende gebruiksdoelen. De hoofdvorm is gebaseerd op de vormen van de historische bebouwing van de prachtige noord-twentse essen. De enkellaagse wanden van het atelier zijn hier verdikt zodat constructieve dozen gemaakt kunnen worden en traditionele spantvormen achterwege kunnen blijven. Het regen en windscherm zit in de doos zodat een open detaillering van de buitenhuid -met alle voordelen die dit bij het moderne detailleren biedt-mogelijk is.

Uitdagend, uniek en bijzonder: met traditionele waarden als basis ontstond hier een hypermodern project waarin hout het hoofdmateriaal is.

Houttoepassingen
Houten wanden en daken, binnen en buiten

Omschrijving
Met gebruikmaking van de historische vormen en het veelzijdige moderne gebruik dat de opdrachtgever wenste is een gebouw gemaakt dat uitdaagt haar gebruiksmogelijkheden te verkennen. Het wordt gebruikt om te schuilen, feest te vieren, als expositieruimte en terras. Daarnaast is het atelier ook de stalling voor een klassieke auto.
De ruimte is warm, menselijk maar tegelijk ook sacraal, bijna mysterieus. Het gebouw nodigt uit, neemt geen afstand en leidt tot contemplatie. Je ervaart rust, vrijheid en harmonie. Met ogenschijnlijk alledaagse middelen onttrek je je hier aan het alledaagse.

Het gebouw staat opvallend natuurlijk in het Twentse landschap. Het eikenhout is volledig in harmonie met het ernaast gelegen eikenbos waaruit het voort komt. Het heeft geen chemische behandeling of onderhoud nodig en heeft een lange houdbaarheid. Alle toegepaste materialen zijn duurzaam, het staal en glas kan hergebruikt worden en de dakpannen zijn afkomstig van de oude bebouwing die op het erf heeft gestaan.

Hout: het werkt, leeft en vergrijst, is soms warrig en altijd eerlijk Bij bouwen met historisch besef kun je bij dit project niet om de unieke eigenschappen van hout heen. Het eikenhout is voor dit gebouw allesbepalend, noodzakelijk en essentieel. De inzending laat zien dat een architect soms maar 1 keus heeft: hout!

De complexiteit van de wereld lijkt de afgelopen jaren tot een hoogtepunt gestegen. Producten, diensten en regelgeving zijn enorm complex geworden. Dit voedt de behoefte tot het pure en natuurlijke, ook in bouwmaterialen. Wonen, leven, werken en ontspannen in een houten gebouw is als thuiskomen en de jachtige maatschappij even buiten te laten. Een houten huis brengt je thuis!

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Architectenbureau.
Iedere ruimtelijke vraag bevat haar eigen blauwdruk. Plek, functie en gebruikers zijn uitzonderlijk vrijgevig en dragen de inkt aan voor deze blauwdruk. Architectuur zonder de ballast van ismen is het doel. Dat is mijn belangrijkste activiteit in het versplinterde hedendaagse architectuurlandschap.

E-mail: hans.wigger@planet.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes