Wet 'n Wild, Alphen ad Rijn

Utiliteitsbouw

Bloemen Architecten B.V.

Coronel Ski B.V.

Coronel Ski B.V.

Gesnet

Bloemen Architecten B.V.

van der Werf & partners/ Heko Spanten

Coronel Ski B.V.

Wet 'n Wild, Alphen ad Rijn

Omschrijving
Aan de Zegerplas, een recreatieplas in Alphen aan den Rijn is een nieuw horeca-paviljoen verrezen. Nadat de accommodatie van de teleskibaan door een hevige brand in vlammen opging, is er binnen een jaar een nieuwe accommodatie gerealiseerd. Een accommodatie die ruimte biedt voor watersporters, maar ook passanten/ recreanten die hier graag in het recreatiegebied verblijven.
Het horecagebouw Wet ’n Wild is vormgegeven als een paviljoen in het groen. Net zoals alle andere paviljoens in het Zegerslootgebied een paviljoen met een eigentijds karakter. De architectuur van het gebouw kenmerkt zich als een modern beachhouse.

Het nieuwe Wet ’n Wild heeft een tweetal zalen met een schitterend uitzicht over de Zegerplas. De teleskibaan met zijn waterskiërs en wakeboarders vormen de show om naar de te kijken.

De architectuur kenmerkt zich door een gevouwen AluZinc dak dat overgaat in een wand. Deze wand wordt doorbroken door een rechthoekig natuurstenen volume dat de entree van het gebouw vormt. Het gebouw opent zich aan de oostzijde naar het water en aan de zuidzijde naar de zon.

De constructie is opgetrokken uit gelamineerd houten kolommen en liggers die zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zichtbaar zijn. Tussen de kolommen en liggers bestaat de gevel uit gepotdekseld hout en grote houten puien.
Alle installaties, zoals de airco’s van de luchtbehandelingsinstallatie, zijn weggewerkt achter de gepotdekselde ventilerende gevel.
Het nieuwe Wet ’n Wild is eigenwijs en eigentijds vormgegeven, met gebruikmaking van natuurlijke materialen en gebruikmakend van de prachtige locatie. Een stukje Scheveningen of Bloemendaal in het Groene Hart.

Houttoepassingen binnen het project

  • Lariks en Vuren gelamineerde constructie;
  • Inholz vloer inclusief akoestische profilering;
  • Gevelvullende Merantie puien;
  • Gevelvullende HSB-wanden met WRC Zweeds rabat;
  • Vuren steigerplanken voor terras (hergebruik);
  • Cumaru vlonderdelen met mes- en groefverbinding voor balkon;
  • Bamboe wandbekleding (interieur).

Motivatie
Bijzonder in dit project is de geïntegreerde toepassing van diverse houtproducten. Hout is gebruikt voor nagenoeg alle bouwdelen. De constructie bestaat uit gelamineerde spanten en liggers. De verdiepingsvloer bestaat uit een massief houten vloer (Inholz-systeem), waarin installatieleidingen van onder andere elektra en airconditioning zijn opgenomen.

De spanten vormen het frame voor de open of dichte gevelvullingen. De dichte gevelvullingen bestaan uit HSB wanden die zijn voorzien van WRC Zweeds rabat en de open gevelvullingen betreffen meranti-kozijnen met beglazing. De beoogde beachhouse sfeer is mede gerealiseerd door het zichtbaar laten van al het toegepaste hout in dit project.

De motivatie om te kiezen voor hout in dit project is mede tot stand gekomen door de snelle bouwtijd. Binnen een jaar na de brand was de onderneming weer volledig operationeel. De flexibele inzetbaarheid van de gekozen houtproducten zorgde voor een korte voorbereidingstijd. Tevens kon de bestaande fundering worden hergebruikt door het gunstige eigen gewicht van hout.

Met de randvoorwaarden van sfeer, snelheid, architectuur en kosten heeft de keuze voor de toepassing van hout een optimaal gebouw mogelijk gemaakt.

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Architectenbureau dat werkzaam is in de utiliteitsbouw en woningbouw. Zowel in de nieuwbouw en bestaande bouw. Een bureau dat eigentijdse architectuur maakt.

Website: www.bloemen-architecten.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes