Verpleeghuis Klein Gulpen

Utiliteitsbouw

Verheij Architecten

Enivida

BAM woningbouw, Weert

Envida, Maastricht

Verheij Architecten, Maastricht

lngenieursbureau Palte bv, Valkenburg a/d Geul

Envida

Verpleeghuis Klein Gulpen

Omschrijving
Het betreft de nieuwbouw van een tweelaags verpleeghuis met 54 kamers, aan de rand van de kern Gulpen. Kenmerkend voor de locatie is de groene, bosrijke setting.

Houttoepassingen
In de gevels zijn de penanten tussen de verdiepingshoge puien met french-balkon bekleed met onderhoudsvrije houten rabatdelen van ModiWood.

Motivatie

Kwaliteit ontwerp
We hebben een zorggebouw ontworpen, in een groene setting, aan de rand van de kern Gulpen. Het gebruik van de houten gevelbekleding geeft het gebouw een warme en natuurlijke uitstraling. Zo is voor de bewoners een bijzondere woonomgeving gecreëerd.

Bijdrage aan imago hout
Door in de bosrijke omgeving een substantieel deel van het gebouw met hout te bekleden wordt een bijdrage aan het positieve en vriendelijke imago van hout gegeven.

Vernieuwende aspecten en andere bijdragen aan de houtarchitectuur
Bij de vormgeving van het gebouw is gekozen om een combinatie te maken van traditioneel baksteen gevelmetselwerk met prefab betonnen banden en houten gevelbekleding.

Duurzaamheidsbijdrage

  • Het hout van de gekozen ModiWood Colour gevelbekleding is afkomstig uit PEFC gecertificeerde bossen dat thermisch is verduurzaamd tot klasse II/I. De delen zijn afgewerkte met een coating getest onder de zwaarste omstandigheden, zodoende is hier sprake van een zeer duurzame houten gevelbekleding met een warme en krachtige uitstraling.
  • Het dak van de recreatiezaal is afgedekt met een mos-sedumdak.

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Architect van het ingezonden project

Website:

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes