Tuinpaviljoen Voorburg

Overige

BLOOT Architecture

Particulier

Aannmersbedrijf L.R. Treep

Particulier

Tjeerd Bloothoofd

Aannmersbedrijf L.R. Treep

Particulier

Tuinpaviljoen Voorburg

Omschrijving
Een tuinpaviljoen ten behoeve van kantoorruimte en een plek om logees te ontvangen. De grote van de tuin met o.a. een te behouden stenen schuurtje, een laag bouwbudget en de beperking van hoogte en oppervlakte door bouwvergunningvrij te bouwen, zijn bepalend in het ontwerp. Ondanks de beperkingen is het uitgangspunt om een niet-statisch en zo vrij mogelijke verblijfsruimte te creëren. Het onbehandelde hout aan de buitenkant zal het paviljoen met de tijd laten samensmelten met het groen in de tuin. Door het Paviljoen los te houden van het schuurtje, ontstaat er een spel van massa’s die de tuin nieuwe gedifferentieerde verblijfsruimtes oplevert. Voor de open glazen hoek die veel licht doorlaat en uitzicht biedt over tuin zijn er voor de privacy schuifjaloezieën geplaatst waardoor het paviljoen altijd een afwisselend beeld zal houden. Binnen in zijn de keuken en de toilet/doucheruimte opgenomen in een gekleurde wand die zich door de positionering van ramen lijkt los te maken van de rest van de wanden. Een lange wand is volledig kastruimte, waardoor een vrij indeelbare ruimte overblijft.

Houttoepassingen
Constructie: vuren
Buitenafwerking: gebakken vuren latten, onbehandeld
Binnenafwerking: berken multiplex

Motivatie
Het tuinpaviljoen is een klein project, maar toont wel de mogelijkheden en vrolijkheid van wat een kleine en haalbare ingreep kan hebben op de gebruiker. De opdrachtgever had een beperkt budget, maar wou wel graag een nieuwe ruimte bij het huis om een kantoor in onder te brengen. Het tuinpaviljoen speelt goed in op de huidige tijd waarin je niet zomaar veel geld voor een verbouwing kan bemachtigen, waarin verhuizen geen optie is en waarin er steeds meer wordt thuis gewerkt. Voor de opdrachtgever heeft het de kwaliteit van leven erg vergroot. Het paviljoen is een rustig ontwerp, maar door de manier waarop de ramen zijn gepositioneerd, lijkt het alsof je midden in de natuur bent. Het hout aan de buitenkant (gebakken vuren) is onbehandeld en zal gaan vergrijzen en verkleuren en zich steeds meer voegen naar de groene tuin. Het hout aan de buitenkant en het berken multiplex aan de binnenkant zorgen ervoor dat het paviljoen betaalbaar is en een warme uitstraling aan de tuin en het woonmilieu meegeeft.

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Architectuur, waarbij de essentie ligt in het kunnen ontdekken van ruimtes en de ruimte bieden voor het publiek domein om zich in te manifesteren.

Website: www.bloota.nl

 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes