Tennispaviljoen LTC

Overige

Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

LTC Vleuten De Meern

Bouwbedrijf Kok bv

Bestuur LTC Vleuten De Meern

Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

Bartels bv

LTC Vleuten De Meern

Tennispaviljoen LTC

Omschrijving

Architectuur
Het nieuwe paviljoen vervangt de verouderde kantine en krijgt een eigentijdse en onderscheidende expressie. De vereniging wenste een duurzaam, functioneel en aantrekkelijk clubgebouw met alle ruimten op de begane grond. Het gebouw en de terreininrichting zijn volledig geïntegreerd ontworpen waarbij het gebouw en het aansluitend terras zijn opgetild ten opzichte van het maaiveld om rondom goed uitzicht op de banen te krijgen. Het verenigingsleven dat zich afspeelt op de banen én in het paviljoen zijn door de openheid van de gevels sterk met elkaar verbonden. De grote overstekken langs de transparante gevels en het terras bieden beschutting en versterken de relatie tussen binnen en buiten. Het gebruik van hout in combinatie met sterke kleurvlakken bepalen in hoge mate de warme exclusieve uitstraling van het paviljoen.

Houttoepassing
Voor het gebouw is overwegend hout toegepast, constructief, als gevelbekleding en in het interieur. De specifieke eigenschappen van hout, zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden en duurzame
expressies zijn zoveel mogelijk benut voor de uitstraling en beleving van het gebouw.
Door de ritmische afwisseling in de gevel van beglaasde én dichte penanten, bekleed met houten Plato delen, wordt een open én intieme beleving gerealiseerd. De mahonie kozijnen zijn daarbij achter de houten penanten geplaatst waarmee een abstract gevelbeeld ontstaat. Met grote houten schuifpuien in de buitengevel worden de terrassen en de kantine drempelloos met elkaar verbonden. De royale houten overstekken rondom gevel beschutting én laten de ‘ruimte’ doorlopen van binnen naar buiten.
Het interieur is geïntegreerd met de architectuur ontworpen waarbij de verlichting, de kleuren, en de houttoepassingen bijdragen aan de beleving. De binnenzijde van de gevelpenanten zijn bekleed met meranti multiplex om één geheel te vormen met de mahonie kozijnen. Het grenen houten lattenplafond met firetdoek in de kantine loopt verticaal door in de vrij in de ruimte geplaatste open haard en draagt bij aan de akoestiek van de ruimte. De prominent geplaatste rode bar heeft een multiplex achterwand in de kleur wengé. Transparantie speelt ook een grote rol in het interieur met doorzichten tussen de ruimten onderling.

Houttoepassingen
Daken, gevels, kozijnen
Gevelafwerkingen, binnenkozijnen en afwerkingen plafonds en binnenwanden

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Architecten

Website: www.vanrooijenarchitecten.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes