Jeugcentrum ‘t Landhuis

Restauratie/renovatie

Hoope Architekten BNA

Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Bouwen en Vastgoed

HCB Bouw Zaandam

Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Bouwen en Vastgoed

Hoope Architekten BNA

A. Harder BV adviesbureau voor constructies

IJDOCKZZ, JSP (organisaties m.b.t. jongerenwerk)

Jeugcentrum ‘t Landhuis

Omschrijving
Het project maakt onderdeel uit van een groter gebiedsrenovatieplan. Het plein waar het gebouw op gesitueerd is werd voorzien van nieuwe bestrating, nieuwe (houten) speeltoestellen, en meer groen en bomen in de omgeving.
De (renovatie)opdracht voor het jeugdcentrum was om het gebouw transparanter gebouw te maken en het gebouw een vriendelijke uitstraling te geven. In het ontwerp hebben wij de gevel voorzien van meer glas en de entree verplaatst naar een hoek waardoor de interne routing van het gebouw verbetert kon worden, en bezoekersstromen beter gecoördineerd door de toezichthouder.

Houttoepassingen
Voor de gevelbekledingen is Accoya hout gebruikt in een structuur van verticale staanders (45 x 75 mm). En er zijn houten kozijnen toegepast. Tevens is accoya hout gebruikt in het interieur om bijvoorbeeld het trappenhuis en de trap te bekleden.

Motivatie

Kwaliteit ontwerp
De kwaliteit van het ontwerp is dat er met een minimale hoeveelheid (architectonische) details een krachtig ritmisch beeld verwezenlijkt is.

Bijdrage aan imago hout
De Accoya houten gevel geeft het gebouw een vriendelijke en hoogwaardige uitstraling, en draagt bij aan het ver¬duurzamen van de omgeving.

Vernieuwende aspecten en andere bijdragen aan de houtarchitectuur
De Accoya houten gevel is als een sluier over het gebouw aangebracht en loopt op diverse plekken op de begane grond speels voor het glas langs en biedt spannende doorkijkjes van buiten naar binnen als vice versa.

Duurzaamheidsbijdrage
Het gebouw onderging zijn derde grote ingreep sinds de nieuwbouw waardoor de levensduur van het gebouw met 25 jaar verlengd wordt. De ambitie was om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken in het ontwerp en een houtsoort die gedurende de tijd mooi zou vergrijzen.
Accoya bleek een goede keuze te zijn door de duurzaamheid, dimensiestabiliteit en schoonheid en komt uit duurzaam beheerde bossen.

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Hoope Architekten BNA is een allround bureau en heeft zich de afgelopen dertig jaar gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw, restauratie, renovatie en interieur-architectuur. Het portfolio varieert van restauraties van monumenten, nieuwbouw van kantoorgebouwen, grote verbouwingen van woonhuizen tot kleine vergunningsaanvragen.

In het werk van Hoope Architekten staan kwaliteit, duurzaamheid, detail, mens en zijn omgeving centraal. Deze aspecten vormen de belangrijkste pijlers in het werk van Hoope Architekten.

Website: www.hoopearchitekten.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes