Bijgebouw Blom, Vleuten - GENOMINEERD

Overige

Van Rooijen Architecten bna

particulier

Cees Demmers

particulier

Van Rooijen Architecten bna

Bouwtechnisch Adviesbureau J.A. Mulders bv

particulier

Bijgebouw Blom, Vleuten

Omschrijving

In een ruime tuin met boomgaarden is ter vervanging van een oude schuur dit bijgebouw ontworpen.   De architectonische idee was om een sculpturaal archetypisch gebouw te ontwerpen; een eenvoudig gebouw met  zadeldak. Gevels en dak zijn daartoe volledig uitgevoerd in zwarte houten red ceder delen wat bijdraagt aan de gewenste mate van abstractie in contrast met de omringende natuur. Specifieke beglaasde insnijdingen bepalen de lichtinval in het volledig houten interieur en de uitzichten naar de tuin.

Houttoepassingen binnen het project

Daken, gevels, kozijnen
Gevelafwerking, binnenkozijnen en afwerkingen plafonds en binnenwanden.

Motivatie

Voor het gebouw is uitsluitend hout toegepast voor zowel de  constructieve opzet als de bouwkundige uitwerking.  Met de specifieke  eigenschappen van hout, zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden en duurzame uitstraling werd het  mogelijk om het architectonische idee te realiseren. Zowel de daken, gevels en vloeren zijn opgebouwd uit houten  balklagen. De gevels zijn aan de binnenzijde consequent afgewerkt met transparant afgelakte peppelplex platen. Aan  de buitenzijde zijn de gevels en daken  afgewerkt met zwart behandelde (Sansin) houten red ceder delen. Met de  zorgvuldige detailleringen van dak en gevelaansluitingen en het wegwerken van de houten buitenkozijnen achter de  houten geveldelen wordt de gewenste abstractie bereikt.  

Korte omschrijving activiteiten inschrijver

Architecten
 

website: www.vanrooijenarchitecten.nl 
vanrooijenarchitecten.nl vanrooijenarchitecten.nl  vanrooijenarchitecten.nl vanrooijenarchitecten.nlwww.vanrooijenarchitecten.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes