1013 Zuidwal 97

Restauratie/renovatie

Studio Seven Architecten

Nico en Annemarie Wensink-Landstra

P. Buitelaar

Familie Wensink-Landstra

Studio Seven Architecten

Broersma

Familie Wensink-Landstra

1013 Zuidwal 97

Omschrijving
Dakopbouw in toog boog van een woning aan een stadsgracht in Den Haag. De spanten zijn van gelamineerd hout in 2 stukken met houten gordingen en afgewerkt met buigtriplex. De afwerking is in rond zink. Juist deze juweeltjes van architectuur zijn een aanvulling in het stadsbeeld.

Houttoepassingen binnen het project
Alle onderdelen, gelamineerde gedeelde houten spanten, houten gordingen en afwerking van vloer met grenen delen. Ook de trap is opnieuw met een trapkast uit getimmerd in hout.

Motivatie

Kwaliteit ontwerp
De boogvorm is ondergeschikt aan het stadsbeeld maar is door de vorm zeer sterk in het interieur. De boog refereert naar een kerkachtige ruimte. De ruimte is zonder meer prachtig geworden en de lichtinval van beide zijden maakt het volume zeer transparant van zowel interieur als exterieur.

Bijdrage aan imago hout
De gelamineerde spanten worden niet snel gekozen in renovatie projecten, waar de concurrent staal ver wordt overtroffen door uitstraling en energiehuishouding.

Vernieuwende aspecten en andere bijdragen aan de houtarchitectuur
Vooral de combinatie van gelamineerde spanten in een renovatieproject is bijzonder te noemen.

Duurzaamheidsbijdrage
Dit gebouw staat wederom door de toevoeging van zink zeker weer een eeuw.

Korte omschrijving activiteiten inschrijver
Dakopbouw in toogboog van een woning aan een stadsgracht in Den Haag. De spanten zijn van gelamineerd hout in 2 stukken met houten gordingen en afgewerkt met buigtriplex. De afwerking is in rond zink.

Website: www.studio-seven.nl
 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes